Ez a japán Ramen leves a sokfajta Ramen levesek egyike, később bemutatok másikakat is, mert a japán levesek nemcsak finomak, de egészségesek is, többek között a tengeri algától. Nem kell megijedni tőle, viszonylag könnyű elkészíteni.
Hozzávalók:
2 csomag kínai tészta, tojás nélküli
4 vékony szelet főtt sonka
1 gerezd fokhagyma szeletelve
1 púpos teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál szezámolaj
3 csésze, 6-700 ml csirkehúsleves
200 g mungóbab csíra
200 g bambuszrügy csíkok
2 lágyra főzött tojás
½ teáskanál himalájai só
őrölt feketebors
1 teáskanál cukor
3 evőkanál japán szójaszósz
„wakame”, tengeri alga, ízlés szerint
Póréhagyma karikázva a tálaláshoz
rizsecet
Hogyan készítsd?
Jó étvágyat!