Kiemelkedő magas fehérjetartalommal a mungóbab csíra az egyik legkiválóbb húspótló. Könnyen emészthető, télvíz idején kimondottan ajánlott a fogyasztása. A szervezetünknek fontos ásványi anyagokkal, vitaminokkal teli. Ásványi anyagok, vitaminok: vas, folsav, magnézium, foszfor. A, B, C, E.
Fogyasztásának az előnyei:
• Szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a 2.-es tipusú cukorbetegség kialakulását.
• Jó hatással van a hormonháztartásra.
• Serkenti a vastagbél működést.
• Csökkenti a magas vérnyomást.
• Vérképzésre pozitív hatással van.
• A bőrre jó hatással van.
Felhasználási javaslat: A távoli konyhák salátaként, más zöldségekkel vegyítve, vagy Wokban készült ételekben a többi hozzávalókkal együtt keverve, ilyenkor ügyeljünk arra, hogy a főzés legvégén keverjük az ételbe, majdnem akkor, amikor már levettük a tűzről az elkészült ételt.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 420 g |
Minőségét megőrzi | 2026. máj. 10. |
Összetevők | mungó bab csíra, mungobab csira, mungobabcsira, mung bean sprouts, |