Bármilyen jó és drága alapanyagokat szereztél a Szusihoz, ha nem megfelelően készíted el a rizst, akkor kár volt mindenért, nem lesz jó. Ha túl ragacsos akkor azért, ha túl száraz, akkor azért. Ha íztelen azért, ha túl savanyított, azért. De nem is olyan nehéz helyesen elkészíteni:
Hozzávalók:
200 g Sushi rizs
0,5 dl Rizsecet
25 g cukor
2 tk só
Elkészítés:
Mosd meg a Sushirizst hideg vízben alaposan, öntsd le róla a tejszerű levet, mosd meg megint, mindaddig, amíg, ha a kezeddel beletúrsz, a víz tiszta marad. Szűrd le és egy konyharuhára öntsd ki, hogy mégjobban kiszáradjon.
Tégy fel egy kis lábasban rizsecetet, cukrot és sót, melegítsd fel, hogy összeolvadjanak a hozzávalók.
Ha Szusi Ecetport használsz, akkor egyszerű a dolgod, mert csak bele kell keverni a port a készre főzött rizsbe. 300 g Szusirizshez 1 ek Sushi Ecet, vagy Rizsecet.
Főzési arányok: 1:2 tehát 1 rész rizshez, két rész víz. Tedd a lábasba a rizst, öntsd rá a vizet, forrald fel, csökkentsd a hőt alatta alacsonyra, főzd kb 15 percig, ezalatt a víz elfogy alóla. Nem szabad odaégetni. (Ha van rizsfőződ, könnyű dolgod van).
Vedd le a tűzről, öntsd bele az elkészített Szusi ecetet, alaposan keverd át, fedd le és hagyd pihenni 15 percig.