A Tom Kha egy hagyományos Thai leves, élvezzük akár egy homokos tengerparton, vagy egy hűvös téli estén a kanapéra kuporodva. A kókusztej fantasztikus leves hozzávaló, szinte bármilyen levesben el tudom képzelni, de ha kiegészítem gyömbérrel, chilivel, fokhagymával, hát akkor mennyei. Ez a recept nagyszerűen egyszerű, még úgy is könnyen elkészítheted, hogy délután ötkor érsz haza fáradtan, és fél hétre kész a vacsi.
Hozzávalók:
A leves:
400 ml kókusztej
400-600 ml csirkehús leves (kockából?)
1 teáskanál barna nádcukor
2 db (40 g) thai citromnád (van aki citromfűnek hívja, pedig az egészen más)
1 lilahagyma
2 fehérrépa, hámozva, Julienne-re vágva
2 db chili paprika, ha túl erős, ereket, magokat ki!
1 lapos evőkanál őrölt gyömbér
3 db kaffir lime levél, ha nincs akkor friss citromfa levél is megteszi
Darabos hozzávalók:
500-600 g kicsontozott csirkecomb, vagy az unalmasabb csirkemell
100 g gomba, pl. barna champignon
3 evőkanál halszósz
½ konzerv bébi kukorica (vagy kukoricaszemek)
1 evőkanál citromlé
1 kis marék petrezselyem zöldje (vagy koriander)
100 g félbevágott koktélparadicsom
Elkészítés:
Na, akkor vágj bele:
Jó étvágyat!