A Taco egy Mexikói hagyományos fogás, kukoricából, vagy búzalisztből készült, kerek, keletlen, sült tésztában töltve különböző töltelékekkel. Legtöbbször húsos, marha, sertés, csirke, de lehet tenger gyümölcsei is a töltelék. Ezekre a húsos töltelékekre salsá-t (zöldséges szószok, mártások), különféle chiliket, avokádót, guacamole-t (avokádós zöldségszósz, mártás), paradicsomot, hagymakarikákat, salátaféléket pakolnak.
A taco szó jelentése "dugó" vagy "köteg", ami arra utal, hogy a tortilla tésztát teletömik a fűszeres, húsos töltelékkel. Bányászok nevezhették el így, mivel az ételhez igen hasonló formákba tömték bele a bányászatnál használatos robbanó anyagokat.
A taco már az európaiak megérkezése előtt jelen volt Mexikóban. Régészeti bizonyíték van arra, hogy Mexikó kiszáradt tóvidékein az indiánok apró kis halakkal töltötték meg tacóikat. A 20. századra az egész amerikai kontinensen elterjedté vált, és kialakultak a különböző régiók saját tacói.