A Mie Goreng (Mee Goreng, Mi Goreng, Bami Goreng) szó szerint azt jelenti, hogy Sült Tészta. Az Indonéz és a Maláj konyha jellegzetes fogása. Elkészíteni gyors és egyszerű, ez is a népszerűségének az egyik titka, a másik pedig az, hogy ízletes, fűszeres, gyakran csípős fogás. Készítik garnéla rákkal, csirkehússal, sertéshússal, de marhahússal is. A lehetséges hozzávalók listája hosszú: saláta, kelkáposzta, kínai kel, fehér- vagy lila káposzta, spenót, zöldbab, zöldborsó, paradicsom, hagyma, fokhagyma, tojás, és még sorolhatnám. A lényeg az, hogy ami otthon van, az mehet bele.
Hozzávalók:
1 tasak Mee Goreng AHG Fűszerpaszta
3 evőkanál olaj
1 nagyobb hagyma, aprítva
250 g tenger gyümölcsei, vagy
300 g kockázott hús
150 g kínai kel, vagy kelkáposzta
150 g rizstészta, vagy kínai tészta
2 db paradicsom, kockázva
tojásrántotta 1-2 tojásból
saláta, petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés:
Jó étvágyat!