Mie Goreng Fűszerpaszta - Indonéz Sült Tészta - AHG

890 Ft
Készíts egyszerűen és gyorsan Mie Goreng-et, Indonéz Sült Tésztát. Mindössze néhány hozzávalót kell beszerezned, és 15 perc alatt elkészítheted. Ízletes, egzotikus, finom.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS16367
Minőségét megőrzi
2026-02-19
Elérhető mennyiség
20 db

A Mie Goreng (Mee Goreng, Mi Goreng, Bami Goreng) szó szerint azt jelenti, hogy Sült Tészta. Az Indonéz és a Maláj konyha jellegzetes fogása. Elkészíteni gyors és egyszerű, ez is a népszerűségének az egyik titka, a másik pedig az, hogy ízletes, fűszeres, gyakran csípős fogás. Készítik garnéla rákkal, csirkehússal, sertéshússal, de marhahússal is. A lehetséges hozzávalók listája hosszú: saláta, kelkáposzta, kínai kel, fehér- vagy lila káposzta, spenót, zöldbab, zöldborsó, paradicsom, hagyma, fokhagyma, tojás, és még sorolhatnám. A lényeg az, hogy ami otthon van, az mehet bele.

Elkészítési javaslat:

  • Hevíts olajat egy Serpenyőben, vagy Wokban közepes-magas hőfokon, és dobd bele az aprított hagymát, és dinszteld készre. Add hozzá a választott fő hozzávalót, garnélát, csirkehúst vagy más csíkokra vágott húst. Süsd 2 percig
  • Add hozzá a kifőzött tésztát és a Mie Goreng Fűszerpasztát. Ha rizstésztát használsz, akkor azt forró vízben áztatni kell 1-2 percig csupán. Alaposan kevergetve süsd 2 percig.
  • Külön serpenyőben süsd meg a tojásokat rántottának, majd add hozzá a Mie Goreng-hez. Keverd jól össze, add hozzá a paradicsomot is, és süsd még egy percig. Tálald melegen, zölddel díszítve (koriander- vagy petrezselyem zöldje, újhagyma karikák, stb).
További információk
Származási hely Thaiföld
Töltő súly 50 g
Minőségét megőrzi 2026. febr. 19.
Összetevők paradicsompüré, salottahagyma, szója olaj, só, szója szósz (víz, cukor, szója bab, búza liszt), tamarind (4%), fokhagyma, szárított garnéla rák, (4%), cukor, piros chili (4%), rák paszta (garnéla rák, só).

Kapcsolódó blog cikkek