Megjöttek a fagyok, gyorsan leszüreteltük a kiskertből a még viruló zöldségeket, előkaptunk egy fagyasztott falusi csirkemellet, és némi tanakodás után előkaptuk a wok-ot, és a ragyogó őszi napsütésben a nyári konyhában ezt készítettük belőle. Nagyon finom lett, még a kamasz fiunk is agyon dicsérte, márpedig akkor finom…
Hozzávalók:
250 g Basmati rizs
300-400 g csirkemell
1 szál szárzeller
2 kisebb lilahagyma
4 gerezd fokhagyma, vagy
1 ek fokhagymapor
2 cm hámozott, szeletelt friss gyömbér, vagy
1 ek gyömbérpor
2 marék friss ceruzabab, vajon elődinsztelve
1 kisebb cukkini apróra szeletelve
1 marék csíkokra vágott friss káposzta
1 tk chilipehely
0,75 dl sötét szójaszósz
0,75 dl világos szójaszósz
0,5 dl thaiföldi halszósz
1 ek étkezési keményítő
2 tk barna nádcukor
0,5 dl földimogyoró olaj, Wok olaj a sütéshez
pár szál petrezselyem zöldje
Elkészítés:
Jó étvágyat!