Ritkán eszünk marhahúst, és akkor is olyan recepteket választok, amibe nem kell sok. Valahogy nem bírja a gyomrom, viszont nagyon szeretem, és nem tudok ellenállni. Hát igen, Oscar Wilde: "Mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem." Szóval a kevés marhahússal készült ételek közül nekem ez a kísértés. Az sem mellékes, hogy gyorsan elkészíthető, mindössze 20 perc! Egyáltalán nem szükséges marhahúsból elkészíteni, finom lesz sertés-, csirke- vagy más húsból is. Vegetáriánus ételt szeretnél? Hús helyett használj Tofu-t.
Tehát látogassunk el képzeletben Japánba.
Hozzávalók:
Yakisoba marhahús:
2 evőkanál földimogyoró wok-olaj
250 g marhahús (vagy más hús)
só és bors
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál reszelt gyömbér
400 g vegyes zöldség aprítva
1/2 friss piros paprika (pl. kápia)
2 friss újhagyma
200 g instant wok tészta, főzve, lecsöpögtetve
6-8 evőkanál Yakisoba szósz
2-3 evőkanál tésztafőző lé
csipetnyi szezámmag
csipetnyi chili pehely
1 teáskanál szezám olaj
Yakisoba Wok szósz:
3 evőkanál Osztriga szósz
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál barna cukor
1 evőkanál szezám olaj
só, ízlés szerint (vigyázat, a szójaszósz is sós!)
pár tekerés feketebors
Elkészítés:
Yakisoba szósz elkészítése:
Jó étvágyat!
forrás: sandraseasycooking.com