A hagyományok és a babonák erős, mélyen gyökerező népszokások, és jobb, ha mi is beállunk a sorba, nehogy valami olyan történjen velünk, ami miatt bosszankodunk. Újévi malac fogyasztása ilyen. Csak egy bökkenő van ezzel, sajnálom a picíny kis bébi malackákat, el sem kezdték az életüket, és máris...Kínában, Dél-kelet Ázsiában is van egy ilyen újévi hiedelem: tésztát kell fogyasztani a folytonosságért, a hosszú életért. Nos, e kettő hiedelem ötvözete remek választás/alternatíva lehet a Szilveszteri menühöz.
Hozzávalók:
Csülökleves:
450 g Somen tészta
1 kg sertés csülök
1 evőkanál rizsecet
25 g őrölt gyömbér
40 g thai citromnád/citromfű
1 teáskanál feketebors, egész
1 nagyobb hagyma négyelve
1 evőkanál nádcukor
100 g apróhagyma karikák ropogósra sütve
3 evőkanál szeletelt, sült fokhagyma szeletek
3 evőkanál halszósz
só
Díszítés:
340 g mungóbab csíra
340 g mungóbab csíra
maréknyi apróhagyma karikák ropogósra sütve
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: http://angsarap.net