Nincs annál unalmasabb íz, mint egy natúr sült sertéshús, legalábbis számomra. Na persze volt íze, anno, de a mai nagyüzemi sertéshúsnak nincs zamata. Én így emlékszem. Ezért ki kell találnunk ízletes fűszerezési huncutságokat, ez is egy fajta kísérlet, de nem is akármilyen! Ez FINOM!
Egyetlen hátránya van: egy nappal előre elő kell készülni.
Hozzávalók:
800 g sertés lapocka, vagy tarja
6 gerezd fokhagyma
2 db salotta hagyma, vagy lilahagyma
2-3 szál thai citromnád (thai citromfű)
2 evőkanál sötét szójaszósz
½ dl halszósz
3 evőkanál olíva olaj
½ teáskanál őrölt feketebors
½ dl méz
Elkészítés:
Elkészítése:
- Egy robotgépbe, mixerbe, vagy egy nagy mozsárba tegyél: fokhagymát, salotta hagymát, thai citromnádat, sötét szójaszószt, halszószt, olíva olajt, frissen őrölt feketeborsot, és pürésítsd mindaddig, amíg finom állagú pépet kapsz.
- Helyezd a hússzeleteket egy mély tálba, öntsd rá a marinádot, és keverd jól össze, hogy a húst mindenhol befedje. Tedd a hűtőbe 24 órára.
- Két órával az elkészítés előtt vedd ki a hűtőből, és grillezd egy öntöttvas grill serpenyőben, vagy faszén fölött, tetszésed szerint. Közepes hőmérsékleten, ez 3-4 perc oldalanként.
- Kend be vékonyan mézzel minden oldalát, és süsd tovább még 1-1 percig.
- Tálald melegen, friss saláta körettel, csak a tudatos „Slim” étrended miatt.
forrás: angsarap.net