Soha nem volt ennyire szaftos, omlós a csirkemell, mint ebben a receptben. A napon szárított, aszalt paradicsom a frissel együtt, egy kis üde bazsalikomlevéllel dúsítva, felejthetetlenné teszi ezt a fogást. A mozarella sajt pedig ízletessé. Egy pár tipp az elkészítéséhez:
Hozzávalók:
4 db Csirkemell
só, bors
1 teáskanál oregano morzsolt
1 teáskanál bazsalikom morzsolt
12 db friss bazsalikom levél
2 db paradicsom, szeletelve
1/2 dl szárított paradicsom csíkok, olajban eltéve
4 szelet Mozarella sajt
4 gerezd fokhagyma, aprítva
0,7 dl Balzsamecet
0,1 dl Balzsamecet krém
2 evőkanál sötétbarna nádcukor
Elkészítés:
- Használj egy nagyon jól élezett kést a csirkemell vágásához. Kezd mindig a vastag oldalán a vágást, és haladj a belseje, a vékonyabb részek felé. Ügyelj arra, hogy ne vágd át a mellet teljesen, zsebszerű maradjon.
- Ha olajban eltett szárított paradicsomot használsz (javasolt), akkor használd az olajat a paradicsomról a csirkemellek kisütéséhez. Ez sok tömör ízt ad a húsnak.
- Használj Balzsamecet krémet is a balzsamecet mellé, a tömörebb, mázasabb eredményért.
Így készítsd:
- Melegítsd elő a sütőt 180 C °-ra. Vágj zsebeket a csirkemelleken, úgy 3/4 mélyre.
- Fűszerezd a húst sóval, feketeborssal, zöldfűszerekkel. Önts 1 teáskanálnyi olajat a szárított paradicsomról minden csirkemellre, nem árt, ha a vágott zsebekbe is jut belőle.
- Töltsd meg a csirkemelleket 2 szelet friss karikára szeletelt paradicsommal, közötte 2 teáskanálnyi szárított paradicsom csíkokkal, egy szelet Mozarella sajttal, és friss Bazsalikom levelekkel.
- Zárd le, tűzd meg a csirkemelleket egy fogpiszkálóval, hogy a töltelék benne maradjon.
- Hevíts 2 teáskanálnyi olajat a szárított paradicsomos üvegből (vagy ha nem azt használsz, akkor olíva olajat), egy tapadásmentes, fémnyelű serpenyőben közepes-magas hőfokra. (Később a sütőbe kell tenni, ezért nem jó a fanyelű, vagy műanyagnyelű serpenyő)
- Süsd a csirkemelleket 2-2 percig mindkét oldalukon, aranybarnára.
- Amíg a csirke sül, keverd össze a fokhagymát, a balzsamecetet és a Balzsamecet krémet, majd a barna nádcukrot is egy kisebb tálban. Ha túl sűrű a lé, akkor adj hozzá vizet.
- Öntsd a balzsamkrémet a csirkemellek köré a serpenyőbe, redukáld a levet, kevergetve, a melleket öntözve állandóan. 2-3 perc múlva a lé besűrűsödik, és kész.
- Tedd át a serpenyőt az előmelegített sütőbe, és süsd 10-15 percig, amíg a csirkehús átsül, a sajt megolvad. Időnként öntözd meg a balzsamos szaftjával.
- Tálalás előtt vedd ki a fogpiszkálókat, és ferdén szelve tálald rizzsel, krumplival, zöldkörettel.
Jó étvágyat!
forrás: https://cafedelites.com