Egy klasszikus indiai, vagy már inkább britt ételt mutatok ma. Tulajdonképpen ez az indiai csirkepaprikás, egy teljesen új dimenzióban. Ha a legfőbb hozzávalókat beszerezted, akár improvizálhatsz is, ha nincs minden otthon, persze a legegyszerűbb itt jobboldalt megrendelni az összes hozzávalót egy kattintásra. Sok sikert, biztosan sikerülni fog, hisz ez egy csirkepaprikás.
Hozzávalók:
3 csirke felsőcomb, egy fél csirkemell
1 ek őrölt chili paprika
1 tk chili pehely
½ oliva olaj
1 dl joghurt
1 vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1-2 cm hosszú friss gyömbér
vagy 1 ek őrölt gyömbér
1 tk indiai ötfűszer keverék
1 tk Garam Masala fűszerkeverék
1 tk őrölt koriander
1 tk őrölt kurkuma
1 ek osztrigaszósz
2 dl kókusztej ( ½ konzerv)
egy-két csipet Himalaya só, rózsaszín
2-3 csipet őrölt feketebors
1 dl földimogyoróolaj
250 g Basmati rizs
kis csokor petrezselyemzöldje
Így készítsd:
A csirkecombokat, mellét ki kell csontoznod, és falatka darabokra vágni.
Tedd a csirkedarabokat egy keverőtálba, majd szórd rá az őrölt chili-t, nagy csipet sót, önts rá Oliva olajat, johurtot, és forgasd össze jól. Hagyd pihenni, amennyi időd van rá de legalább egy fél órát.
Serpenyőben/Wok-ban, mogyoróolajon, nagy lángon pirítsd meg, úgy 5-6 perc alatt. Tedd félre egy edényben.
Önts újra mogyoróolajat a serpenyőbe/wok-ba, és pirítsd a hagymát üvegesre, add hozzá a fokhagymát, a chilipelyhet, a gyömbért, az indiai ötfűszer keveréket, a garam masala-t, a kurkumát, és kis lángon pirítsd 1-2 percig. Adj hozzá osztrigaszószt, koriandert, és forgasd össze.
Öntsd rá a kókusztejet, a paradicsomkonzervet, és dobj bele egy rúd fahéjat. Forrald fel, sózd, ha kell, borsozd, és kis lángon főzd kb. 40-45 percig, amíg szépen besűrűsödik.
Vedd le a tűzről és facsarj bele egy kis citromlevet, tálald Basmati rizzsel, friss korianderzölddel, vagy ahogy én szeretem, petrezselyemzölddel.