Ez ugyan egy tengeri halféleség, Snapper a neve, Sügér magyarul, de egy finom magyar Keszeg, Fogas vagy Csuka is megfelelő lesz ennek a kulináris élménynek a kipróbálására. Egy kicsit több ízzel, mint a sültkeszeg, az igaz, de legyünk bátrak, próbáljunk ki új ízeket, pl ezt az ázsiai sülthalat.
Hozzávalók:
Ázsiai Sült hal:
Személyenként egy 5-600 g-os egész hal
frissen őrölt feketebors
só
snidling, újhagyma
Gyömbér szósz:
0,5 dl víz
1 evőkanál frissen facsart citromlé
3 evőkanál halszósz
3 evőkanál 5%-os rizsecet
3 evőkanál barna nádcukor
2 gerezd fokhagyma, préselve
1 friss piros chili, aprítva
1 újnyi gyömbér, reszelve
1 teáskanál kukorica keményítő
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: www.angsarap.net