Shichimi Togarashi fűszerkeverék

Shichimi Togarashi fűszerkeverék

A Shichimi Togarashi eredete az 1600-as évekre nyúlik vissza. Az Edo-i (ma Tokyo) fűszerkereskedők készítették, és nevezték az eredeti származási helye után Yagenbori-nak. Ma Japánban három féle shichimi-t lehet kapni: a “Yagenbori” (Sensō-ji kör- nyékén árulják), a “Shichimiya” (Kiyomizu-dera környékén árulják) és a “Yawataya Isogorō “, (Zenkō-ji környékéről). Mindegyik kicsit más, de a fő hozzávalók a: fekete szezámmag, fehér mák, paprika, narancshéj, chili, szechuáni bors, gyömbér, pirított tengeri alga, tengeri só, fehér szezámmag pirítva.

Felhasználási javaslat: Levesekben, udon tésztához, yakitori ételekhez (csirkedarabok nyárson), Stir-Fry ételekhez (Wok-ban készült étel), és mindenféle húsokhoz, marha, sertés, használjuk.

Hol használják?: Japán