A Thai Sárga Curry, a “kaeng kari”, egyike a három nagy thai curry keveréknek. Thaiföldön általános a használata, de még a nyugati éttermek is szívesen használják. Nem keverendő össze az indiai curry-kel, habár azok is sárgák, de tartalmilag jelentősen eltérnek a thai curry-től, még használatában is, mert nemcsak kókusztejet, de kókuszkrémet is használnak a thai curry ételek elkészítésekor, ezáltal sokkal selymesebb, krémesebb lesz a kész étel. A thai curry tartalmaz: római köményt, kurkumát, görögszéna magot, fokhagymát, sót, babérlevelet, thai citromnádat, cayenne borsot, gyömbért, szerecsendió virágot, fahéjat, pálma cukrot, galangál gyökeret, chilit és garnélapasztát.
Felhasználási javaslat: Thai ihletésű fogások, csirkecurry, halcurry, kacsa, zöldséges curryk, garnélará curryk készítéséhez.
Hol használják?: Thaiföld