A sütőtök fogyasztása művészeti szintre emelve Észak-Ameriká- ban alakult ki. Kifinonult fűszerezéssel, ezerféle variációval, az egy- szerűtől az egészen meglepőig, mindenfélével találkozhatunk. A fűszerezésük viszont szinte mindig ugyanaz, a készen kapható ke- verék, melynek az összetevői fahéjból, őrölt gyömbérből, őrölt szerecsendióból, szegfűszegből és szegfűborsból tevődik össze. Egyes kifinomultabb verzióba tesznek még kardamomot és őrölt recsendióvirágot is.
Felhasználási javaslat: Használjuk sütőtökből készült sütemények, édességek fűszerezésére. Az ízkalandorok kávéba, fel- verés előtt a tejszínhabba, pörkölt csonthéjasok fűszerezésére, egyes tésztaételekbe, cukkini és édesburgonya (batata) vagy sárgarépa fűszerezésére, palacsinta tészta ízesítésére is használják.
Hol használják?: Amerikai Egyesült Államok