Porterhouse Steak Fűszerkeverék

Porterhouse Steak Fűszerkeverék

Az elnevezés “Porterhouse” eredete vitatott. Van, aki arra esküszik, hogy a 19. századi Amerikában sok városban volt fogadó, amelyeket “Porter House”-nak hívtak, és egy nagy adag sült marhahússal és egy korsó sörrel tudtak szolgálni. A “Porter” ebben az esetben a sört jelen- ti, azt a sötét, nehéz italt, amit az angolok honosítottak meg Ameriká- ban. A mai szofisztikált steak változat, a Porterhouse Steak, New York- ban alakult a mai változattá, valamikor 1814-ben, amikor Martin Mor- rison elkezdett T-bone Steaket felszolgálni az éttermében. A fűszere- zése: feketebors, római kömény, cayennebors, rozmaring, só, fokhagyma, zsálya, fehér mustármag őrölve, zellermag őrölve és barnacukor.

Felhasználási javaslat: Mindenféle húsuk grillezés előtti fűszerezésére, mint dörzsfűszer.

Hol használják?: Amerikai Egyesült Államok