A thai piros curry nagyon népszerű fűszerezési módszer azoknál, akik csak ismerkednek a thai konyhával. Ezzel a fűszerkeverékkel nagyszerű thai fogásokat készíthet bárki, mert az nagyon eltér az indiai curry-k meglehetősen határozott ízvilágától, könnyebbek, általában halszósszal, és vagy kókusztejjel kiegészítve, kiegyensúlyozott ízvilágot képviselnek. A piros nevet a paprikáról, chiliről kapta, további hozzávalók: thai citromnád szárítva, tengeri só, őrölt galangál gyökér (thai gyömbérfajta), római kömény, koriander, feketebors, korianderlevél szárítva, kaffir lime levél szárítva, bazsalikom, salotta hagymapor, cukor és menta.
Felhasználási javaslat: Stir-fry (wok) ételek gyors fűszerezésére, thai stílusú curry-k, levesek, raguk, pörköltek ízesítésére. Keverjük halszósszal a húsok pácolására, marinálására, majd a kész ételhez keverjünk kókusztejet. Vegetáriánus, bambuszrüggyel és tufuval készült ételekhez, garnélarákhoz, halhoz kifinomult.
Hol használják?: Thaiföld