Piccata Csirke - 15 perc alatt

Piccata Csirke - 15 perc alatt

Ez a 15 perc alatt elkészíthető olasz csirkefogás selymes, vajas, citromosan friss csoda. A recept úgy van megkomponálva, hogy könnyű, egészséges legyen, anélkül, hogy veszítene az élvezetből. Valahányszor eszembe jut, összefut a nyál a számban. És milyen jó, hogy gyorsan elkészíthető!

Hozzávalók:

350 g csirkemell, hosszában hasítva

120-150 g finomliszt

1 nagyobb tojás

2 evőkanál vaj

4 evőkanál extra szűz olíva olaj

1 citrom leve

1/2 dl száraz fehérbor

1 dl csirkehús leves alaplé kockából

2 evőkanálnyi kapribogyó

kis csokor friss petrezselyem

250 g hosszúszemű rizs

Elkészítés:

  • A lisztet egy lapos tányéron sózd és borsozd.
  • Verj fel egy tojást egy mélytányérban.
  • Mártsd a csirkemell darabokat először a tojásba, majd a lisztbe, tedd félre.
  • Hevíts egy kanál vajat és két kanál olajat egy serpenyőben közepes hőfokra. Süsd a csirkedarabokat 3-3 percet mindkét oldalán. Tedd félre a készre sütött húst.
  • Öntsd a serpenyőbe a maradék vajat és az olajat, és amikor serceg, öntsd hozzá a csirkeleves alaplevet, a citromlevet és a bort. Fakanállal keverd föl az odaégett darabokat, majd add hozzá a kapribogyót is. Főzd 3-5 percig, hogy egy kicsit sűrűsödjön a mártás. A serpenyőben maradt lisztmaradványok be fogják sűríteni egy picit, ha nem, akkor szórj hozzá lisztet állandó kevezés mellett egy spirál habverővel úgy, hogy ne csomósodjon.
  • Tálaláskor öntsd a csirkehúsra a szószt, és szórd meg frissen vágott petrezselyemmel.
  • Mivel a citromtól és a kapribogyótól egy kicsit savanykás, hosszúszemű, főtt rizst javaslok köretnek.

Jó étvágyat!

forrás: www.pickledplum.com