Ez a 15 perc alatt elkészíthető olasz csirkefogás selymes, vajas, citromosan friss csoda. A recept úgy van megkomponálva, hogy könnyű, egészséges legyen, anélkül, hogy veszítene az élvezetből. Valahányszor eszembe jut, összefut a nyál a számban. És milyen jó, hogy gyorsan elkészíthető!
Hozzávalók:
350 g csirkemell, hosszában hasítva
120-150 g finomliszt
1 nagyobb tojás
2 evőkanál vaj
4 evőkanál extra szűz olíva olaj
1 citrom leve
1/2 dl száraz fehérbor
1 dl csirkehús leves alaplé kockából
2 evőkanálnyi kapribogyó
kis csokor friss petrezselyem
250 g hosszúszemű rizs
Elkészítés:
- A lisztet egy lapos tányéron sózd és borsozd.
- Verj fel egy tojást egy mélytányérban.
- Mártsd a csirkemell darabokat először a tojásba, majd a lisztbe, tedd félre.
- Hevíts egy kanál vajat és két kanál olajat egy serpenyőben közepes hőfokra. Süsd a csirkedarabokat 3-3 percet mindkét oldalán. Tedd félre a készre sütött húst.
- Öntsd a serpenyőbe a maradék vajat és az olajat, és amikor serceg, öntsd hozzá a csirkeleves alaplevet, a citromlevet és a bort. Fakanállal keverd föl az odaégett darabokat, majd add hozzá a kapribogyót is. Főzd 3-5 percig, hogy egy kicsit sűrűsödjön a mártás. A serpenyőben maradt lisztmaradványok be fogják sűríteni egy picit, ha nem, akkor szórj hozzá lisztet állandó kevezés mellett egy spirál habverővel úgy, hogy ne csomósodjon.
- Tálaláskor öntsd a csirkehúsra a szószt, és szórd meg frissen vágott petrezselyemmel.
- Mivel a citromtól és a kapribogyótól egy kicsit savanykás, hosszúszemű, főtt rizst javaslok köretnek.
Jó étvágyat!
forrás: www.pickledplum.com