Genovai Peszto Liguriában, kizárólag olasz Bazsalikommal, Extra Szűz Olívaolajjal, Fenyőmaggal és természetesen Eredetvédett Parmezánnal kerül forgalomba. Nehéz megkülönböztetni a házilag készítettől.
Felhasználási javaslat: Pesto tészta készítésére, egy üveggel 4 személy számára elegendő pasztához. De ez csak a kezdet, elképesztően sokoldalú szósz:
- keverjük krumplipürébe, de csak tálaláskor tegyük a krumpli tetejére
- Pirítósra, bagettre kenve nagyszerű vendégváró falat
- Salátaöntet is készíthető belőle, ha majonézzel keverjük
- Adagolhatjuk zöldségleveshez a tálaláskor
- Hús pácolására kiváló, főleg a csirkemell ízét javítja fel
- Halakhoz, ezen belül főleg a párolt, fóliában főtt halakhoz nagyszerű
- Lasagna lapok közé kenve, ad egy extra íz dimenziót a szószhoz
- Előfőzött krumplikat gerezdekre vágva, Pestoval megkenve, sütőben kisütve, mennyei
- Tésztasalátákhoz adva különleges ízkavalkádot alkot
- Pestoval, sajttal keverve Paradicsomokat tölthetünk, nagyszerű párosítás
- Nem utolsósorban Pizza ízesíthető vele a paradicsom szósz helyett, egyfajta zöld Pizzát készíthetünk
Elkészítési javaslat: Gianni Annoni szerint a Pestohoz a tésztát úgy kell megfőzni, hogy tegyünk fel sózott vizet négy kockázott krumplival és 15 db ceruzababbal főni, majd amikor kész szedjük ki a zöldségeket a vízből és ebben a vízben főzzük ki a tésztát.