Pasilla Chili

Pasilla Chili

A Pasilla azt jelenti, hogy "Kis Mazsola", mely a szárítás utáni ráncos kinézetre utal. A Chilaka chili az alany, szárítás után lesz belőle Pasilla. A Chilaka chili 10-15 cm hosszú, vékony, éréskor sötétbarna színű, vékonyhéjú, vastaghúsú fajta. Aromája szőlőre emlékeztet, nem túl csípős.

Felhasználási javaslat: Szószok, mártások, chutney-k, lekvárok, savanyúságok ízesítésére. Húsok közül a kacsa, a bárány ízesítésére előnyös. Gombás ételek, különféle levesek, pörköltek, ragük, paprikások készítéséhez, de akár halételekhez is kitűnő választás.

Felhasználás előtt töröljük meg a chilit, a szárát és a magjait távolítsuk el. Pirítsuk meg szárazon egy serpenyőben, kezdjük ezzel a főzést, sütést. Amikor érezzük az aromák felszabadulását, tegyük forró vízbe 15 percre, majd a megpuhult chilit turmixoljuk össze. Felhasználható még áztatás nélkül is, de ekkor érdemes vékony csíkokra vágva használni.

Scoville skála értéke: 1.000-4.000