Panko
A Panko pelyhes-leveles kenyérdarabkák, használata egész Ázsiában elterjedt. Nevezik Japán kenyérmorzsának is. A nyugati konyha is egyre gyakrabban használja. Amíg a zsemlemorzsa, kenyérmorzsa különféle kenyereket használ az előállítása során, addig a Panko csak fehérkenyérre alapul. Kétféle Panko kapható a kereskedelemben, az, amelyik csak a fehérkenyér belét használja, és az, amelyik az egész kenyeret, héjastúl. A kenyeret apró, leveles darabokká szaggatják, és azt szárítják meg. A Panko könnyű és levegős, sütésnél finom ropogós réteget biztosít a sülteknek, legyen az hús, vagy hal, rák és zöldség. Nem szív magába annyi olajat, mint a hagyományos zsemlemorzsa, ezért egészségesebb is.
Felhasználási javaslat: hagyományos panírozáskor, sütőben sült finomságok tetejére szórva, grillezve a sajt mellé, de pl. húsgolyók masszájába keverve, állagjavítónak. A Japán konyha elterjedten használja.