Nagyon szeretem az erdélyi padlizsánkrémet, jó fokhagymásan, pirítósra kenve, ki nem hagynám a padlizsán szezonban. Kiváncsi is vagyok, bármikor kapható vagyok valami újra, és ezzel az indiai étellel újabb emeleteket fedeztem fel a padlizsán palotában. Elképzelni sem tudtam, hogy ilyen ízvilággal párosítsam az általam igen nagyra becsült, gyönyörű, kékeslila zöldségszépséget. Indulás az indiai ízek mezejére, és élvezzük az oly szeretett lila óriástojást egy kicsit másképp.
Hozzávalók:
Padlizsán kókusztejjel, tamarinddal:
10 db közepes/kicsi méretű padlizsán
3 evőkanál tamarind szósz
5 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma, aprítva
1 teáskanál mustármag
1 teáskanák római kömény
1 evőkanál barnacukor
só, lehetőleg Himalája só
¼ teáskanál Asafoetida (Hing)
6 evőkanál növényi olaj
Koriander levél díszítésként
Pirítani/darálni való hozzávalók:
400 ml kókusztej
1 evőkanál mák
1 teáskanál fekete bors egész
6 db Madárszem chili szárított
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál görögszéna mag, egész
2 evőkanál koriander mag, egész
1 vöröshagyma
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: www.yummytummyaarthi.com