A Nápolyiak találták fel a Pizzát, ha valaki tudja milyen legyen egy Pizza tésztája, akkor Ők azok. 150 éve kísérleteznek hogy melyik a lehető legalkalmasabb liszt, legyen az vékonytésztás, vagy vastagtésztás Pizza. Tanulj a híres Pizza készítőktől. Johnny Di Francesco Pizzamester receptje lehet a kiindulópont, Ő tagja a Verace Pizza Napoletana Associaton nevű szervezetnek, ahol a legjobb Pizza Chef-ek lehetnek csak tagok. Íme a receptje:
Hozzávalók:
1000 g Pizza Napoletana Liszt
590 g (590 ml) víz
30 g só
50-75 g Kovászpor, Porélesztő
Elkészítés:
Egy nagyobb dagasztóedénybe öntsd a vizet, old fel benne a sót, majd szórd a liszt 10%-át bele. Kevered jól össze.
Lassan adagolva öntsd hozzá a maradék lisztet, szórd bele az élesztőport, alaposan keverd meg.
Tedd a tésztát egy lisztezett gyúródeszkára és gyúrd simára, rugalmasra, kb 10 percig.
Tedd vissza a tésztát a tiszta és lisztezett dagasztóedénybe, fedd le konyharuhával, meleg helyen hagyd kelni 30 percig.
Oszd el a tésztát 6-8 részre, formálj gömböcskéket belőlük. Tedd vissza a lisztezett gyúródeszkára őket és fedd le egy konyharuhával, tedd félre, hagyd szobahőmérsékleten kelni 10-12 órát!
A duplájára kelt gömböket, egy gyúródeszkán kézzel, vagy nyújtófával nyújtsd ki megfelelő nagyságú lapokra.
Tölsd meg a pizzát, és süsd ki legalább 250 C fokon, de lehet magasabb hőmérsékleten is sütni. Mi 300 C fokon sütjük, de kevesebb ideig, úgy 7-10 percig.