Nápolyi Pizzatészta Készítése

Nápolyi Pizzatészta Készítése

A Nápolyiak találták fel a Pizzát, ha valaki tudja milyen legyen egy Pizza tésztája, akkor Ők azok. 150 éve kísérleteznek hogy melyik a lehető legalkalmasabb liszt, legyen az vékonytésztás, vagy vastagtésztás Pizza. Tanulj a híres Pizza készítőktől. Johnny Di Francesco Pizzamester receptje lehet a kiindulópont, Ő tagja a Verace Pizza Napoletana Associaton nevű szervezetnek, ahol a legjobb Pizza Chef-ek lehetnek csak tagok. Íme a receptje:

Hozzávalók:

1000 g Pizza Napoletana Liszt

590 g (590 ml) víz

30 g só

50-75 g Kovászpor, Porélesztő

Elkészítés:

  • Egy nagyobb dagasztóedénybe öntsd a vizet, old fel benne a sót, majd szórd a liszt 10%-át bele. Kevered jól össze.
  • Lassan adagolva öntsd hozzá a maradék lisztet, szórd bele az élesztőport, alaposan keverd meg.
  • Tedd a tésztát egy lisztezett gyúródeszkára és gyúrd simára, rugalmasra, kb 10 percig.
  • Tedd vissza a tésztát a tiszta és lisztezett dagasztóedénybe, fedd le konyharuhával, meleg helyen hagyd kelni 30 percig.
  • Oszd el a tésztát 6-8 részre, formálj gömböcskéket belőlük. Tedd vissza a lisztezett gyúródeszkára őket és fedd le egy konyharuhával, tedd félre, hagyd szobahőmérsékleten kelni 10-12 órát!
  • A duplájára kelt gömböket, egy gyúródeszkán kézzel, vagy nyújtófával nyújtsd ki megfelelő nagyságú lapokra.
  • Tölsd meg a pizzát, és süsd ki legalább 250 C fokon, de lehet magasabb hőmérsékleten is sütni. Mi 300 C fokon sütjük, de kevesebb ideig, úgy 7-10 percig.

Jó étvágyat! vagy inkább Buon appetito!

forrás: Johnny De Francesco Pizza Chef