Montreal Steak Keverék

Montreal Steak Keverék

Montreal lakossága a brit és a francia bevándórlókból tevődött össze hosszú ideig. Ez a keveredés alkotta a Montreal Steak Fűszerkeveréket. Ez a fűszerezési mód a brit marha-steak iránti vágyból és a francia ki- finomult fűszerezési tudásból született, egy robusztus íz kavalkád ered- ményként. Egyesek szerint a végleges, kifinomult ízét akkor nyerte el, amikor a Kelet-Európai zsidók is hozzátették a saját ízviláguk legjavát. A korai 1900-as években jelent meg a kanadai szendvicsbárakban, és azóta is aratja sikereit. Ma is vannak olyan csak szendvicseket felszol- gáló éttermek, ahol csak ezzel a fűszerkeverékkel készítik a szendvicsbe való sült húsokat.

Felhasználási javaslat: A “Montreal Steak Sandwich”-hez természetesen ezzel fűszerezzük a benne lévő sült marhahúst, de természetesen mindenféle sült húshoz használható, és biztosan előnyére válik. Használjuk dörzsfűszerként sütés előtt és közben, de finom még a gombás, vagy hagymás ételekhez is.

Hol használják?: Észak-Amerika