Az egykor oly hatalmas Mogul Dinasztia nem csak a Tadzs Mahal-t hagyta örökségül Indiában, hanem igen gazdag kulináris öröksé- get is, főleg Dehli környékén él a mai napig ez az izgalmas muzul- mán konyha kultúra. Kölcsönösen tisztelve egymás vallását, sem sertést, sem marhahúst nem használtak, inkább bárányt vagy csir- két, és a muszlimok vezették be a joghurtos pácolást, a hinduk pe- dig a gazdag fűszerezéssel járultak hozzá e konyhaművészethez. Ezek a fűszerek pedig a római kömény, a fahéj, a kurkuma, a bors, szegfűszeg, a kardamom, a gyömbér, a babérlevél, a szegfűbors, néha a sáfrány és a szerecsendió.
Felhasználási javaslat: Használjuk csirke curryk, raguk, paprikások ízesítésére, csak a keveréket magában, vagy joghurttal, olajjal keverve pácnak/marinádnak. Vöröshúsból készült, lassú tűzön főtt ételek fűszerezésére is.
Hol használják?: India