Ez a fogás még a legelvarázsoltabb konyhatündéreknek is max 30 perc, ha konyhajártas vagy kevesebb. Indonéziában a legnépszerűbb utcai kaja, csak a tészta van előre kifőzve, a rendelésnél megvárhatod, ott az orrod előtt készítik, általában 3-4 perc, és már tálalják is. Készítheted csak zöldségekkel, vagy csirkemellel, mindkettő finom, egész fogás. Kezdő ízkalandoroknak kimondottan ajánlom, egyszerű bevezető a távol-keleti gasztronómiába. Nem árt, ha van egy wok-od, egy serpenyőben nehézkes, mert nem tudod gyorsan átforgatni az egészet. De ha csak az van, akkor az van.
Hozzávalók:
400 g Mie Goreng tészta
2-3 evőkanál növényi olaj
500 g csirkemell (elhagyható)
1 teáskanál fokhagymás só
1 csipetnyi őrölt feketebors
1 közepes hagyma, aprítva
5 gerezd fokhagyma, préselve, vagy aprítva
1 maréknyi káposzta, gyalulva
1-2 sárgarépa, reszelve
100 g brokkoli, aprítva
100 g szeletelt gomba, tetszőleges fajta
0,5 dl szója szósz
0,5 dl Ketjap Kental, édes szója szósz
0,5 dl osztriga szósz
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: allrecipes.com