Szeretnék progagálni olyan gabonaféléket, amelyek az elmúlt évszázadban háttérbe szorultak, csicseriborsó, hajdina, köles, stb. Az arab konyhák ezeket a gabonákat nem felejtették el, szemben a mi búza központú étkezésünkkel szemben. Úgyhogy fedezzük fel újra ezeket a csodálatos, egészséges gabonákat, és ne kelljen a sok jó ásványi anyagokat kiegészítő tablettákkal pótolnunk, térjünk vissza oda ahonnan jöttünk, az őseink konyhájába, étkezzünk egésszégesen, és érezzük jobban magunkat.
Hozzávalók:
1 evőkanál olíva olaj
1 közepes hagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma, préselve
1 teáskanál sáfrány (0,2 g)
1 fahéj rúd
2 teáskanál őrölt koriander
3 teáskanál őrölt római kömény
1 db 400 g-os Csicseriborsó konzerv
3 friss paradicsom, aprítva
1 liter zöldségleves alaplé (kockából)
200 g sütőtök, kockázva
200 g krumpli, kockáza
1,5 teáskanál Himalája só
2 maréknyi kelkáposzta, durvára aprítva
friss koriander, vagy petrezselyem levél
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: foodiecrush.com