Madras Curry ételek

Madras Curry ételek

India délkeleti Madras, ma már Chennai, tartományában híres ez a csípős Csirke Curry. Azért kiemelten csirkéből, mert ma már Angliában is nemzeti ételnek számít, de Indiában készítik még marhahúsból és bárányhúsból is. Nálunk, ajánlom még a sertéshúsból készült Madras Curry-t is. Ha valaki vegetáriánus, akkor csak zöldségekből készíthet egy ízletes curry ragut. A fűszerezése tipikusan indiai, zamatos, dús és gyümölcsös. Ezek főleg piros chili, citromnád, fahéj, mustármag, kurkuma, római kömény, koriander és édeskömény. Zöldségfélék lehetnek sárgarépa, krumpli, édesburgonya, stb.

Egyszerűen az AHG Madras Curry Csirke Főzőszósszal is elkészíthető, és ekkor a húson kívül minden fűszer benne van, csak össze kell főzni a hozzávalókat.