Kókusztejes rizs babbal

Kókusztejes rizs babbal

Nálunk a kókusztejből sohasem elég, már minden tejszínes receptet kókusztejjel készítünk.  Ez a köret, vagy főétel (mert arra is bőséges), egy tipikus "nézzük meg mi van itthon" kreáció. Egy doboz kókusztej mindig ott lapul a spájzban a paradicsomkonzervek mellett. Ez esetben még a vörös vesebab is konzerv, persze finomabb lenne friss fejtett babból. Ha úgy találjátok, hogy ez nem elég egy étkezésre, akkor kiváló pörkölthöz, rántotthúshoz, vagy bármilyen húshoz.

Hozzávalók:

2 evőkanál olíva olaj

2 gerezd fokhagyma, finomra szeletelve

1 kisebb hagyma, aprítva

4 kakukkfű ágacska, frissen

1 teáskanál római kömény

1/2 teáskanál szegfűbors, őrölt

1 kápia paprika, aprítva

2-3 paradicsom, aprítva

1 doboz vörös vesebab, 240 g

1 és fél csésze Jázmin rizs

1 doboz (400 ml) kókusztej, melegítve

friss petrezselyem zöldje

só és bors

Elkészítés:

  • Egy lábasban olíva olajon sütögesd meg a fokhagymát, a hagymát és a kakukkfüvet, és amikor a hagyma üveges lett, add hozzá a paradicsomokat, a kápia vagy más paprikát, római köményt és a szegfűborsot, és kevergetés mellett főzd 5 percig.
  • Öntsd bele a kókusztejet és a rizst, forrald fel, vedd le a hőfokot és főzd fedő alatt kb. 20 percig.
  • Add hozzá a babkonzervet, vagy más főtt babot, keverd meg és főzd tovább 5 percig.
  • Zárd el a hőt, sózd, borsozd, és díszítsd petrezselyem levéllel, vagy koriander zölddel.

Jó étvágyat!

forrás: pickledplum.com