A Hummusz a bizonyíték arra, hogy a legegyszerűbb dolgokból is lehet valami fantasztikusan ízletes fogásokat készíteni. Nem sok kell hozzá, egy-pár hozzávaló és egy turmixgép. De amikor kész, csak mártogatni, tunkolni kell a választott hozzávalót, legyen az friss kenyér, ropogós zöldség nyersen, vagy köret egy húsételhez. Minden Észak-Afrikai konyhában alapvető élelmiszer, tápláló, egészséges. Szendvicsekben vaj helyettesítő, és milyen finom, csak meg kell kenni a kenyérszeletet rátenni a többi hozzávalót, felvágottat, paradicsomot, paprikát, és már pakolható is uzsonnára a gyereknek. Ne lepődjetek meg az egysoros "Így készítsd" rész miatt.
Hozzávalók:
Hummusz:
2 doboz 400 g-os főtt csicseriborsó konzerv
4 evőkanál tahini (lásd lejjebb)
2 gerezd fokhagyma, préselve
1 teáskanál Himaláya Só, finom
6 evőkanál extra szüz Olíva olaj
2-3 evőkanál Sriracha szósz
4 evőkanál frissen facsart citrom leve
1 1/2 teáskanál füstölt paprika
1/4 teáskanál őrölt feketebors
friss petrezselyemlevél
Tahini:
100 g szezámmag, enyhén pörkölve serpenyőben
1 gerezd fokhagyma, préselve
1 csapott teáskanál Himalaya só, finom
1 csapott teáskanál Himalaya só, finom
1/2 dl víz
frissen facsart citromlé
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás:gimmesomoven.com, jamieoliver.com