Ezt a receptet egy kedves rokonomnak küldöm, Ibunak. Évek óta él a Gemenc közepén, férje minden nap a vízen, halászik, horgászik, és elegük van a halból. Ajánlok most egy egyszerű, a megszokottól kicsit más ízesítésű halételt. Egy a feltétel: fehér húsú hal legyen, ne ponty. Íme, egy nagyszerű recept:
Hozzávalók:
Mártogató szósz:
1 maréknyi uborka, apróra vagdosva
1 kisebb gyöngy-, vagy salotthagyma, finomra aprítva
1 erős, zöld paprika agyonra aprítva
2 kávéskanál rizsecet
1 evőkanál méz
Halrudak:
500 g fehérhúsú halszelet
100 g zöldbab, apróra aprítva
1 evőkanál friss gyömbér, reszelve
1 db zöldpaprika, erős, apróra aprítva maggal együtt
1 maroknyi petrezselyem zöldje, finomra aprítva
1 evőkanál halszósz
¼ evőkanál Himalaya Só
kicsi liszt és növényolaj a sütéshez
Elkészítés:
Elkészítése:
Mártogató szósz:
Halrudak:
Jó étvágyat! Hajrá dunai halászok!
forrás: pickledplum.com