Mindig is szetettem a Falafelt, amikor külföldön laktam, volt egy sarki arab gyorskonyha a közelemben, nagyon finom, fűszeres falafelt készítettek. Így, a tavasz első meleg napjaiban kiültem a párasztalos, frissen nyitott utca részhez, és élveztem ezt a friss zöldfűszerekkel telipakolt csodát, és vártam a nyarat. Általában pita kenyérben tálalták, de később tányéron kértem, mert így nem kellett akkorákat harapnom, és lassabban élvezhettem az ízeket. Sikerült fondorlattal kicsikarni belőlük a receptet, szerintem ez a legeslegjobb Falafel a világon. Ha marad belőle, nyogodtan tedd el másnapra még jobb lesz. (Ha ellen tudsz állni, és nem jársz rá késő este is)
Hozzávalók:
Falafel:
500 g csicseriborsó
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 friss chilipaprika
1 nagy marék petrezselyem zöldje
1 nagy marék coriander zöldje
1 teáskanál őrölt citromhéj
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál őrölt coriander
1 evőkanál őrölt római kömény
½ evőkanál só
½ teáskanál sütőpor
olaj a kisütéshez
Tahini:
100 g szezámmag, enyhén pörkölve
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só
2-3 evőkanál oliva olaj
víz, citromlé
Elkészítés:
forrás: http://theviewfromgreatisland.com
A tahini szósz készítése:
Jó étvágyat!