"Ez a fogás annyira finom, hogy mostanában csak így készítem el a lazacot. És a halhús roppant egészséges. Próbáld ki, készítsd el, nem bánod meg! Jó étvágyat!"
Hozzávalók:
Marinád 4 szelet Lazacnak, négy főre:
1 dl Teriyaki szósz
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, vagy
1 teáskanál őrölt gyömbér
3 evőkanál barna nádcukor
2 evőkanál méz
negyedcsésze Oliva Olaj
500 gramm lazac
2-4 gerezd fokhagyma szeletelve, vagy
1 evőkanál fokhagyma granulátum
Szezámmagos szósz:
1 ek szezámmag
1/2 teáskanál fokhagymássó
1 evőkanál Olivaolaj
1 kaliforniai piros húsos paprika, vékonyra szeletelve
1 kaliforniai sárga, húsos paprika, vékonyra szeletelve
4 gerizd fokhagyma, szeletelve, vagy
15 gr fokhagymaszelet, szárított
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, vagy
1 teáskanál őrölt gyömbér
egy marék cukorborsó héjastól, friss vagy mélyhűtött
fél teáskanál chili pehely
3 evőkanál sötét Szójaszósz
egy csipet szárított koriander levél
Tálalás:
egy csipet szárított koriander
250 g quinoa, rizs helyett
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: http://www.ambitiouskitchen.com