Néha, kerül amibe kerül, veszek egy pár lazacpatkót a családomnak. Ünnepélyes pillanatok ezek, általában vaárnap, amikor áhítattal leülünk az asztalhoz, és elfogyasztjuk a lazacpatkót. Kezdtük natúr sütéssel, vagy inkább grillezéssel, majd jött az igény a magasabb szintekre emeléssel. Így aztán beleszerettünk a Teriyaki Lazac Steakbe, Quinoával. De most ez az év slágere, amíg ki nem próbálunk valami mást, de arról majd később írok. Csuda jó dolog nézni egy 16 éves kamaszt jóízűen falni, és nem hamburgert sültkrumplival, hanem egészséges halat, tele sok nélkülözhetetlen ásványi anyaggal, telítetlen zsírsavakkal, vitaminokkal.
Hozzávalók:
4-6 db lazac darab, félpatkók, kb 800 g
50 ml édes chili szósz
2 evőkanál Citromszósz
3 evőkanál alacsony sótartalmú Szójaszósz
1 újhagyma fehér és zöld része karikázva
1 gerezd fokhagyma, préselve
só
bors
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: therecipecritic.com