Earl Grey Tiramisu - Tiramisu másképp

Earl Grey Tiramisu - Tiramisu másképp

Nincs, aki ne ismerné a klasszikus kávés Tiramisut, és a kísérletező kedvűknek most mutatok egy más ízesítésű Tiramisut. Az, aki szereti az Earl Grey teát szűrcsölgetni, annak ez nagyszerű ajánlat. Képzeljük el az Earl Grey kifinomult, lélekmelengető ízével a kedvenc olasz desszertünket. Nos? Lássunk neki?

Hozzávalók:

Earl Grey koncentrátum:

3 dl forró víz

3 filteres Earl Grey tea

2 ek tejszín

0,5 dl cukor

Mascarpone krém:

4 dl mascarpone krémsajt

1 dl cukor

4 tojás sárgája

1 ek Earl Grey koncentrátum

1 ek likőr, vagy más szesz (whiskey, rum, stb)

3 ek tejszín

csipetnyi só

24 db Babapiskóta

2 ek kakaópor

Elkészítés:

  • Készítsük el az Earl Grey tea koncentrátumot: egy hőálló edényben, majdnem forrásban lévő, 3 dl vízbe áztassuk a 3 db filteres Earl Grey teát. Hagyjuk ázni 5-7 percig, hogy jó erős, sötét színű tea váljon belőle! Távolítsd el a kiázott teafiltereket, és öntsd hozzá a tejszínt és a cukrot.
  • Készítsd el a Mascarpone krémet: mixergépben vagy kézi botmixerrel vegyítsd össze a mascarpone krémsajtot, a tojássárgáját, a választott likőrt, vagy szeszt, az elkészített tea kivonatot, a tejszínt és egy kis sót. Mixereld géppel 2-3 percig, könnyűre, habosra, levegősre.
  • Építsd össze a Tiramisut: áztasd be a Babapiskótákat a tea kivonatba, majd kenj egy kis adag krémet az üvegtepsi aljára, és helyezd az áztatott piskótákat szép sorban a krémre. Kenj még egy réteg mascarpone krémet a piskótákra, hogy teljesen fedje be, és ismételd meg a folyamatot még egyszer, ekkorra tele lesz a tepsi, úgyhogy a befejező réteg mascarpone krémet szépre simítsd el, és szitálj a tetejére kakaóport.

Jó étvágyat!

forrás: http://www.acozykitchen.com/earl-grey-tiramisu/