Nincs, aki ne ismerné a klasszikus kávés Tiramisut, és a kísérletező kedvűknek most mutatok egy más ízesítésű Tiramisut. Az, aki szereti az Earl Grey teát szűrcsölgetni, annak ez nagyszerű ajánlat. Képzeljük el az Earl Grey kifinomult, lélekmelengető ízével a kedvenc olasz desszertünket. Nos? Lássunk neki?
Hozzávalók:
Earl Grey koncentrátum:
3 dl forró víz
3 filteres Earl Grey tea
2 ek tejszín
0,5 dl cukor
Mascarpone krém:
4 dl mascarpone krémsajt
1 dl cukor
4 tojás sárgája
1 ek Earl Grey koncentrátum
1 ek likőr, vagy más szesz (whiskey, rum, stb)
3 ek tejszín
csipetnyi só
24 db Babapiskóta
2 ek kakaópor
Elkészítés:
Készítsük el az Earl Grey tea koncentrátumot: egy hőálló edényben, majdnem forrásban lévő, 3 dl vízbe áztassuk a 3 db filteres Earl Grey teát. Hagyjuk ázni 5-7 percig, hogy jó erős, sötét színű tea váljon belőle! Távolítsd el a kiázott teafiltereket, és öntsd hozzá a tejszínt és a cukrot.
Készítsd el a Mascarpone krémet: mixergépben vagy kézi botmixerrel vegyítsd össze a mascarpone krémsajtot, a tojássárgáját, a választott likőrt, vagy szeszt, az elkészített tea kivonatot, a tejszínt és egy kis sót. Mixereld géppel 2-3 percig, könnyűre, habosra, levegősre.
Építsd össze a Tiramisut: áztasd be a Babapiskótákat a tea kivonatba, majd kenj egy kis adag krémet az üvegtepsi aljára, és helyezd az áztatott piskótákat szép sorban a krémre. Kenj még egy réteg mascarpone krémet a piskótákra, hogy teljesen fedje be, és ismételd meg a folyamatot még egyszer, ekkorra tele lesz a tepsi, úgyhogy a befejező réteg mascarpone krémet szépre simítsd el, és szitálj a tetejére kakaóport.