Akkortájt, amikor beköszönt az ősz, egy tartósabb ételre vágyok, nem tudom megmagyarázni miért, csak összefut a számban a nyál, ha egy szaftos, ízletes húsételre gondolok. Ezt az oldalast már készítettem ilyenkor, ősztájt. Ebben az a finom, hogy az amúgy eléggé unalmas natúr disznóhúst előbb balra csavarja, majd jobbra, feldobja, szóval édeskés is, savanykás is, sós is, csípős is. Több nem is kell neki, tökéletesen finom. A család is esküszik rá.
Hozzávalók:
500 g sertés oldalas, felvagdosva
1-3 burgonya, nagyságtól függően
1 csészényi ananászdarabok (kb 150 g)
2 evőkanál mazsola (kb 50 g)
1 hagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
1 újjnyi friss gyömbér, vékonyra szeletelve
1 csészényi ananászlé
0,75 dl szójaszósz
2 evőkanál olaj
4-5 dl víz
só és bors
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: www.kawalingpinoy.com