Egyszerű, egészséges (főleg tanyasi csirkéből), kicsit más, mint a megszokott csirkefogások. Nem említve, hogy viszonylag gyorsan elkészíthető. Ha nem is mindennapokra, de néha, változatosság képpen meg kell főzni. Nem bánod meg, az biztos.
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb, felsö, alsó, bőröstül
20 g őrölt kurkuma
3 közepes burgonya, negyedelve
3 gerezd fokhagyma, szeletelve
1 dl Cukornád ecet
1 evőkanál barna cukornád
1/2 evőkanál Himalája Só
2 evőkanál olíva olaj
3 db babérlevél
1 teáskanál őrölt feketebors
víz
Elkészítés:
- Sózd be a csirkecombokat és tedd félre.
- Süsd meg egy serpenyőben a burgonyanegyedeket aranybarnára, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
- Dobd a serpenyőbe a fokhagyma szeleteket, alacsony hőfokon sütögesd aranybarnára, majd szórd rá a kurkumát, és süsd még fél percig.
- Add hozzá a csirkecombokat és süsd, míg barnulni kezdenek.
- Önts bele 1 dl vizet, 1 dl nádecetet, 2 teáskanál őrölt feketeborsot, 4 babérlevelet és egy evőkanál barna nádcukrot, forrald fel és hagyd 25 percig lassan rotyogni.
- Öntsd le a keletkezett levet és tedd félre.
- Dobj egy kis vajat a serpenyőbe, vagy olíva olajat, és süsd a combokat magas hőfokon ropogósra, barnára. Vedd ki és tedd félre.
- A leöntött levet öntsd vissza a serpenyőbe. Add hozzá a megsütött burgonyahasábokat, ha kell, adj hozzá még egy kis nádcukor ecetet, ha száraznak találod.
- Kevergetve főzd 5 percig, sózd, ha kell.
- Tálald rizzsel, basmati rizzsel.
Jó étvágyat!
forrás: http://angsarap.net