Adobo Csirke - Második Változat

Adobo Csirke - Második Változat

Ez egy annyira finom ételköltemény, hogy tovább kellett kísérletezni, újabb és újabb recepteket kipróbálni. Ez, amit most bemutatok, egy kicsit más, mint a két évvel korábban bemutatott. Ízlés kérdése, ki hogy szereti, de az igazat megvallva, ez a verzió egy kicsit izgalmasabb, legalábbis nekem. Elkészíteni nem nehéz, ugorj neki bátran, szerintem könnyebb az elkészítése, mint a csirkepaprikásnak...

Hozzávalók:

6 db alsó és felső csirkecomb

2 evőkanál olíva olaj

1 doboz Kókusztej (400 ml)

1,3 dl Szójaszósz, Világos

0,7 dl Cukornád ecet

1 csipetnyi őrölt Feketebors

2 db Babérlevél

4 gerezd Fokhagyma, összenyomva

1 szárított Chili

250 g Basmati rizs

Elkészítés:

  • Mosd meg, majd töröld szárazra a csirkecombokat.
  • Ha van öntöttvas serpenyőd, vagy lábasod, akkor abban, ha nincs akkor egy normál serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes/magas hőfokra, és süsd barnára a csirkecombokat minden oldalukon.
  • Öntsd hozzá a kókusztejet, a szójaszószt, a cukornád ecetet, add hozzá az őrölt  feketeborsot, a babérlevelet, a fokhagymát és a chilit. Forrald fel, és alacsony hőfokon, fedő alatt, főzd 1 órán át. Ha kell, önts hozzá forró vizet, az elfőtt folyadék pótlására.
  • a  főzés utolsó 10 percénél emeld a hőt alatta, hogy a leve sűrűsödjön egy picit.
  • Főtt Basmati rizzsel tálald, díszítsd koriander- vagy petrezselyem zölddel.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com