Focivébé=grill+sör.
Legyen inkább egy frissen sült Hamburger és egy korsó sör…
Nem nagy ördöngösség Hamburgert grillezni, de garantáltan finomabb, mint a gyorséttermi kínálat. Természetesen parázs fölött grillezett az igazi, de serpenyőben sütött is finom, sőt, a bekevert maradék húspogácsát gyorsan megsütni, amikor megéhezünk, a serpenyőben praktikus. Lássunk hozzá.
Hozzávalók:
Hamburger:
1 kg darált marhahús, 15% zsírtaltalommal
10-12 db zsemle
100-150 g reszelt kemény sajt
2 evőkanál Feketebors szósz
só
1 evőkanál vöröshagyma por
Hamburger szósz:
1 dl majonéz
1 dl ketchup
2-3 db nagyon apró kockára aprított csemegeuborka
2 evőkanál Worcestershire szósz
só ízlés szerint
Így készítsd:
- Keverd össze a darált húst és a reszelt sajtot, a Feketebors szószt, a vöröshagyma port, és a sót.
- Nagyon fontos: a pogácsát úgy alakítsd, hogy a közepe kissé vékonyabbra legyen gyúrva, mert különben nem lapos, hanem púpos lesz a sült eredmény. A belekevert szósz és a sajt miatt jó szaftos lesz a végeredmény, még akkor is, ha a teljesen átsültet szereted.
- Egy kanálnyi teavajon lesz a legjobb eredmény, ha serpenyőben sütöd, forgasd, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd készre. Ha grillrácson készíted, akkor csak helyezd rá a rácsra és fordíts rajta 2-3 perc múlva, attól függően mennyire hevítetted fel a faszenet.
- A szósz: keverd jól össze az összes hozzávalót, kóstold, ízlésed szerint kombináld a hozzávalókat.
- A zsemle alsó részére tegyél a szószból, fektesd rá a húspogácsát, egy adag szószt, majd az avokádó szeleteket, és végül a jégsaláta levelet, újabb adag szósz, kedved szerint, és fedd le a zsemlével. Tálald egy pohár sörrel.
Jó étvágyat!
forrás: littlemissmomma.com