Wok - 33 cm Szénacél - Fanyelű - Gömbölyű aljú

7 995 Ft
Helytelen elgondolás, hogy a Wok öntöttvasból készüljön, mert a Wok lényege az, hogy gyorsan forrósodjon fel, és gyorsan hűljön le, amire egy öntöttvasból készült edény nem képes. A wok használható bő olajban sütésre, kevés olajban sütésre vagy pirításra, párolásra, főzésre, gőzölésre.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS20036
Minőségét megőrzi
2099-12-31
Elérhető mennyiség
13 db

Helytelen elgondolás az, hogy a Wok öntöttvasból készüljön, mert a Wok lényege, hogy gyorsan felforrósodjon, és gyorsan lehűljön, amire egy öntöttvasból készült edény nem képes. Ez a Wok edzett szénacélból készül, és helyesen beavatva, sok-sok éven át hasznos segítőnk lesz a konyhában. Csak gázégőn, vagy a sparhelt karikáit levéve használjuk, hogy a lángok körbenyalják a Wokot. Megfelelő Wok lapáttal az ételt vagy körben a szélére húzzuk, vagy a kevés zsiradékban az alján erőteljesen pirítjuk. A helyes használatot egy pár alkalommal elsajátíthatjuk. 

A wok használható bő olajban sütésre, kevés olajban sütésre vagy pirításra, párolásra, főzésre, gőzölésre. A legjellemzőbb eljárás szerint kevés olajat (2-3 evőkanál) a wokban felforrósítunk, majd ebben hirtelen sütjük a húst, vagy zöldségeket. Az olajnak nagyon forrónak kell lennie. Sokan az olajat csak a már felforrósodott, füstölő felületű wokba teszik bele. A wok előnye, hogy a forró olajban, illetve wokban az apróra vágott alapanyagok nagyon gyorsan megsüthetők. A félgömb alak lehetővé teszi, hogy az ételt a wok oldalsó falára feltolva az olajat lecsepegtessük, vagy a sütésből kicsit kivegyük (hiszen a wok alja forróbb, fala hűvösebb).

A kínai szakács a wokban az ételt wok lapáttal, fakanállal vagy pálcikával, de leginkább a wok rázásával forgatja. A Wok-ot célszerű és ajánlott beavatni használat előtt.

Beavatni csak nagyteljesítményű gázlángon lehet!

FONTOS: a wok beavatási útmutató,  ITT található

További információk
Származási hely Kína
Minőségét megőrzi 2099. dec. 31.
Atmero 33 cm

Nincs kapcsolódó cikk