A Zsálya Fűszerként sokoldalúan használható, kimondottan jellegzetes és érdekes ízvilággal. Használjuk más fűszerekkel együtt kacsa-, liba-, pulyka-, sertés-, marha-, bárány-, és vadhúsokhoz, töltelékek, pástétomok, sajtok, főtt tészták ízesítésére. Zsíros húsok és azok köretei fűszerezésére kiváló. Az Olaszok előszeretettel használják a Zsályát paradicsomos szószaikhoz, rizottóban, sőt még a pizzákon is.
A Zsálya Fűszer is és Gyógynövény is. Fűszerként sokoldalúan használható, kimondottan jellegzetes és érdekes ízvilággal. Gyógynövényként torokgyulladásra, szájöblögetésre, bélrendszer erősítésére használjuk, de ismert idegerősítő hatása is.
Felhasználási javaslat: Használjuk más fűszerekkel együtt kacsa-, liba-, pulyka-, sertés-, marha-, bárány-, és vadhúsokhoz, töltelékek, pástétomok, sajtok, főtt tészták ízesítésére. Zsíros húsok és azok köretei fűszerezésére kiváló. Az Olaszok előszeretettel használják a Zsályát paradicsomos szószaikhoz, rizottóban, sőt még a pizzákon is.