A zellermag nemcsak kiváló fűszer, ételízesítő, de hatásos gyógynövény is. Sokféleképpen használhatjuk ételeinkben, pl szószokban, zöldséges ételekben, főzelékekben finom. Kenyér és péksütemények tésztájába keverve, sülthalakra, sült zöldségekre, sonkás szendvicsekre szórva.
A zellermag nemcsak kiváló fűszer, ételízesítő, de hatásos gyógynövény is. Jótékony hatásairól röviden, melyek miatt érdemes az étrendünkbe hosszútávon beépíteni a zellermagot:
Felveszi a harcot a rákkal, olyan vegyületeket tartalmaz, melyek megölik a ráksejteket.
Elősegíti a fogyást.
Magas vérnyomás eller is hatékony, mert vizelethajtó.
Kálciumtartalma miatt csonterősítő.
Antibiotikus hatása miatt harcol a fertőzésekkel, és izületi gyulladásokkal is.
Koleszterinszint csökkentő hatása van.
Őrzi a vesék egészségét.
Kimossa a bőrből a méreganyagokat, ezáltal tisztább, fiatalosabb, egészségesebb marad a bőrünk.
Gyógynövényként, teaként pedig szórjunk egy mokkáskanálhegynyi őrölt zellermagot egy csésze vízhez, hagyjuk állni 20 percig, majd igyuk meg. Ne cukrozzuk, fogyasszuk naponta kétszer.