Wiri Wiri Chili - a Guyana-i Cseresznye Chili

495 Ft

Az Equador-i Cseresznye Chili, a Wiri-Wiri Chili egy meglehetősen csípős, tüzes kis szépség. Ez a Guyanai Cseresznye Chili eléri a Scoville Skálán a 100-150 000 egységet, ami egy súlycsoportba emeli a Scotch Bonnet-val vagy a Habanero-val.

Elérhetőség: Rendelhető
Csak %1 maradt
Cikkszám
AFC002000
Minőségét megőrzi
2026-01-01

Ezek a cseresznye nagyságú, 1-1,5 cm átmérőjű élénkpiros Chilik egyedi ízprofillal rendelkeznek, gyümölcsös, kissé füstös jellegűek.

Felhasználási javaslat: 

Pácok, Marinádok: Keverj össze az apróra vágott Wiri-Wiri Chilit olívaolajjal, lime levével, fokhagymával és fűszernövényekkel. Használd a csirkehúshoz, marhahúshoz vagy tenger gyümölcseihez készült pácot grillezés vagy Barbecue-zás előtt, hogy a húst átjárja a fűszeres forróság.

Pörköltek, Paprikások, Levesek: Adj mozsárban finomra tört Wiri-Wiri Chilit levesekhez és pörköltekhez, hogy az intezívebb csípősség érdekében. A Curry vagy a Chili con Carne kimondottan igényli az efajta gyümölcsös Chili-t.

Salsa és Chutney: Keverj össze tört Wiri-Wiri paprikát paradicsommal, hagymával, korianderrel, lime levével és sóval, hogy fűszeres salsát készíts. Alternatív megoldásként kombinálhatod mangóval, gyömbérrel és cukorral, hogy gyümölcsös és fűszeres chutney-t készíts. Használd a salsát chipshez mártogatósként vagy tacos és grillezett húsok feltéteként. A chutney jól illik sajtokhoz, húsokhoz és szendvicsekre is kenhető.

Infúziós olajok és ecetek: Az egész Wiri-Wiri Chiliket tedd egy befőzőüvegbe és öntsd tele olívaolajjal vagy ecettel. Hagyd állni a keveréket néhány hétig, hogy mély, fűszeres ízt kapj. Csepegtess az olajból a salátákra, pizzákra és tésztaételekre, vagy használd az ecetet fűszeres salátaöntetek és pácok készítéséhez.

Fűszer- és fűszerkeverékek: Törd porrá egy mozsárban a Wiri-Wiri paprikát. Kombináld más fűszerekkel, például Római Köménnyel, Fokhagymaporral és ízlésed szerinti Fűszerekkel, hogy egy sokoldalú fűszerkeverék legyen az eredmény. Használd a fűszerkeveréket húsok, zöldségek és pattogatott kukorica fűszerezésére, vagy add hozzá levesekhez és pörköltekhez, az azonnali ütős íz eléréséért.

Ha a Wiri-Wiri Chili-t a mindennapi főzéshez használjuk, fontos, hogy óvatosan bánjunk vele a csípőssége miatt. A Chili kezelésekor kesztyűt ajánlott viselni, és kerülni kell az arc érintését az irritáció elkerülése érdekében.

További információk
Származási hely Ekvádor
Minőségét megőrzi 2026. jan. 1.
Latin Name Capsicum frutescens

Nincs kapcsolódó cikk