A Bangkok-i Kínai negyed népszerű, a nyugatiak által nagyon kedvelt fogása a Vörös roston sült csirke. Ezt az ízletes ételt nagyon könnyű otthon elkészíteni, ez a kifinomult fűszerkeverék nem csak csirkére, de kacsára és más szárnyasra is ugyanolyan finom. Nem tartalmaz ízfokozót, tartósítószert, mesterséges színezéket.
Elkészítési javaslat: Elkészítési idő: 45 perc
Moss meg 500 g csirkehúst, szárnyakat, combokat, és törölgesd meg szárazra.
Hevíts 3 evőkanálnyi olajat egy serpenyőben, tedd bele a csirkedarabokat, süsd készre.
Keverd a tasak tartalmát 120 ml vízhez, öntsd hozzá a csirkedarabokhoz.
Rotyogtatva főzd fél óráig, amíg a csirkehús megpuhul, és a szósz redukálódik, besűrűsödik.