A Mexikói Vanília Jellemzői:
Ezt a fajta vaníliát krémes, fűszeres-édes íze miatt értékelik, szegfűszeg, szerecsendió és még egy kis fűszer árnyalataival. Az autentikus mexikói vanília gazdag, sima és összetett ízprofiljáról ismert.
Íz: gazdagon krémes és fűszeres. Egy kis füstösséget is lehet érezni benne
Aroma: meleg, mély és csábító
A Vanília Orchidea növény Mexikóból származik, és onnan terjedt el a trópusi világba. Amíg a világ más tájain kézzel kell beporozni a Vanília virágokat, hogy egyáltalán kifejlődjenek a hosszú magtokok, addig Maxikóban nem kell kézzel porozni, mert itt az évszázezredek alatt szimbiózisban kifejlődött növény-rovar kapcsolat természetes módon, de csakis a Melipona méh porozza be a virágokat, más rovarfaj nem jut be a virág belsejébe. A fermentált magtokja az a Vaníliarúd, amit mi is jól ismerünk.
A folyamat során a betakarítás után, először hőkezelik, majd fermentálják, és csak ezután jön a hosszú ideig tartó száítás és érlelés.
Felhasználási javaslat: Széles körben használják desszertekben, italokban és sós ételekben, amelyek erőteljes vanília ízt igényelnek.
Forró csokoládé: Gazdag és összetett ízt ad az autentikus Mexikói stílusú forró csokoládénak.
Édességek és pudingok: Fokozza ezeknek a desszerteknek a krémes és karamellizált jegyeit.
Sütés: Használd süteményekhez, brownie-khoz a határozott vanília íz érdekében.
Sós ételek: Használható pácokhoz és húsok szószaihoz, különösen azokhoz, amelyek édes és fűszeres összetevőt tartalmaznak, mint az Őzhús vagy a Sertéshús.
Ideális olyan Receptekhez, ahol merész, erőteljes vanília ízre van szükség, beleértve a hagyományos Mexikói desszerteket is.
Származási hely | Hollandia |
---|---|
Töltő súly | 60 ml |
Minőségét megőrzi | 2025. máj. 31. |
Összetevők | víz, etanol 35%, cukor, vanília rúd kivonat |