Az indiai "Butter Chicken", avagy a Vaj csirke, egy klasszikus fogás, nem csak Indiában, mondhatni az egész világon elterjedt, eredeti nevén: Murgh Makhani. Punjabi konyha az eredete, pontosabban a Moti Mahal Delux étteremlánc készítette először Delhi-ben. Ez lenne az indiai Csirkepaprikás?
Felhasználási javaslat: Indiában csontos csirkedarabokkal készítik, Amerikában csont nélküliből. Nyugaton édesebb, mint pikáns, Indiában ez az arány fordított. Ez a fűszerpaszta inkább a nyugati ízlésnek megfelelő, fűszeresebb, édesebb, de nem annyira csípős.
Elkészítési javaslat: Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók: 1 tasak Indiai Vajcsirke Fűszerpaszta, 3 evőkanál teavaj, 1 nagy aprított hagyma, 110 ml paradicsompüré, 110 ml víz, 110 ml natúr joghurt vagy tejföl, 450 g csontozott, apró kockákra vágott csirkehús, koriander vagy petrezselyem zöldje.
Elkészítése: Dinszteljük meg a hagymát a vajon üvegesre. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a vizet, joghurtot és keverjük jól össze. Főzzük lassú tűzön legalább 20 percig, vagy, amíg a hús kellőképpen megpuhul. Tálalás előtt adjuk hozzá a maradék joghurtot, és szórjuk meg zölddel.
4 személyre elegendő
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 50 g |
Minőségét megőrzi | 2026. márc. 13. |
Összetevők | paradicsompüré 23%, szójaolaj, hagyma, só, cukor, őrölt koriander, piros chili, fokhagyma, ecet, gyömbér, gyógy- és fűszernövény szárítmányok, cayenne bors, feketebors, savszabályzó: E330, (citromsav). |