Vajbab - Limabab - TRS

400 g
770 Ft
A Vajbab elnevezésen kívül a Limabab elnevezés terjedt el. Mindegy, mert mindkettő ugyanazt az egészséges babfajtát nevezi meg. A Vajbab jelképesen jobb kifejezés, mert a krémes, vajas textúra jellemző erre a babfajtára. Készíthetünk belőle bármit, húsos ragukat, pörköltekhez adva, levesbe adagolva, bolonyai spagettihez kiegészítésképpen adva.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS16684
Minőségét megőrzi
2026-07-14
Elérhető mennyiség
20 db

A Vajbab elnevezésen kívül a Limabab elnevezés terjedt el. Mindegy, mert mindkettő ugyanazt az egészséges babfajtát nevezi meg. A Vajbab jelképesen jobb kifejezés, mert a krémes, vajas textúra jellemző erre a babfajtára. Fogyasztására a magyar "fejtettbab" kifejezés illik a legjobban, mert legfinomabb, amikor beérés előtt szüretelik, és konzerválják.

Felhasználási javaslat: Zöldséges Saláták BAB királynője. Készíthetünk belőle bármit, húsos ragukat, pörköltekhez adva, levesbe adagolva, bolonyai spagettihez kiegészítésképpen adva, előételekbe, szinte bármihez illik és bármivel kombinálható. Ha salátában fogyasztjuk, kiegészíttésképpen ajánljuk hozzá a fokhagymát, a paradicsomot és a tejszínt, más, friss zöldsaláták mellett.

További információk
Származási hely Malawi Köztársaság
Töltő súly 400 g
Minőségét megőrzi 2026. júl. 14.
Összetevők bab, víz, só, antioxidáns: aszkorbinsav.

Nincs kapcsolódó cikk