Tunéziai Ötfűszer Fűszerkeverék

245 Ft
Használják az egész Észak-Afrikai régióban bárány-, kecske-, sőt tevehúshoz is ezt a különleges fűszerekből álló keveréket.
Elérhetőség: Készleten
Csak %1 maradt
Cikkszám
FK010800
Minőségét megőrzi
2026-01-31

Qálat Daqqa, vagy Galat Dagga a helyi elnevezése. Évszázadok óta használják a mindennapi főzésnél. Gazdagítja az arab raguk és zöldségételek ízvilágát. Használják az egész Észak-Afrikai régióban bárány-, kecske-, sőt tevehúshoz is ezt a különleges fűszerekből álló keveréket.

Felhasználási javaslat: Nálunk sertés-, marha-, szárnyas húsokhoz ajánlható. Használjuk un. Dry Rub-ként (Dörzsfűszer) húsok fűszerezésére sütés/grillezés előtt, és húsok pácolására. Ekkor érdemes előtte való napon jól bedörzsölni a sütnivaló húsokat, és hűtőben állni hagyni egy éjszakán át. Így járja át a fűszer a húst igazán, és teszi élvezetessé, elfedve a natúr hús ízt, amit sokan nem szeretnek.

Használhatjuk zöldségfogások ízesítésére sikeresen, főleg padlizsán, sütőtök, csicseriborsó,  cukkini, spenót, bab és főzőtök ételekhez. Egy meleg, fűszeres ízesítést adva az ételnek.

Tartósítószert, adalékanyagokat nem tartalmaz!

További információk
Származási hely Magyarország
Minőségét megőrzi 2026. jan. 31.
Összetevők fahéj, feketebors, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió.

Nincs kapcsolódó cikk